Tips for deg som sliter med muskel og leddplager

Plager i muskler og ledd er noe de fleste har opplevd fra tid til annen. Det kan være alt fra små forbigående “vondter”, til smerter som er plagsomme over tid og som i verste fall kan gå utover livskvaliteten.

Passiv livsstil, statiske arbeidsposisjoner og overvekt øker belastningen og gjør kroppen lite motstandsdyktig mot belastning. Trening og vektreduksjon kan for mange bedre situasjonen. Det finnes alikevel nok av tilfeller der årsaken til smertene er mer kompleks. For eksempel er det ikke alltid at årsaken hodesmerter, sitter i hodet. Vondt i ryggen kan også skyldes problemer på et helt annet sted og det kan være vanskelig å vurdere hva som egentlig er problemet.

Blir du ikke kvitt plagene, kan det være en god idè å oppsøke fagfolk. Før du bestemmer seg for hvor du skal søke hjelp, bør du forsikre seg om at disse har evnen til å se kroppen i et helhetlig perspektiv. Det har ingen hensikt å forsøke å kurere symptomet, dersom årsaken sitter et helt annet sted.

Etter utført behandling er det også viktig med riktig opptrening for å styrke kroppen og forebygge at problemene kommer tilbake. På denne siden finner du både informasjon om ulike muskel- og leddplager, samt råd om behandling og rehabilitering.