Slik kvitter du deg med ølvommen før neste badesesong

De fleste menn vil oppleve å legge på seg noen kilo for mye. Særlig rundt vommen. Selv tynne menn kan utvikle feit kulemage og fortsatt være spinkel i resten av kroppen. Mange vil si at dette skjer automatisk når man passerer 30-40 år, men det betyr ikke at du trenger å ha ølmage. Den kan unngås – og best av alt; det finnes sikre måter å kvitte seg med hele ølvomma på i løpet av kort tid.

Overvekt utgjør en større dødsrisiko enn sult på verdensbasis. I USA er 2 av 3 innbyggere ikke bare tjukke, men sykelig overvektige. Denne utviklingen har vi også i Norge og Vesten for øvrig; vi spiser for mye, beveger oss for lite i hverdagen og inntar flere kalorier enn kroppen rekker å forbrenne.

Du fjerner ikke ølvomma med å ta hundrevis av sit-ups hver dag. Sit-ups og andre former for trening bygger muskler, og mange har faktisk en flott 6-pack magemuskler gjemt bak mye fett. Begynn med små tiltak for å bevege deg til daglig: Ta sykkelen i stedet for bussen. Spaser til nærbutikken din i stedet for å kjøre bil. Begynn med forsiktig jogging. Først noen titalls meter før du spaserer litt og løper noen titalls meter til. Snart orker kroppen mer. Kondisen vil øke og du klarer å løpe lengre og lengre intervaller. Slik trening med lav intensitet gjør at kroppen brenner av fettlagrene dine, i stedet for å trenge eksplosiv energi fra karbohydrater og annen mat.

Hvis du føler trening og et sunnere kosthold ikke gjør deg særlig slankere fort nok, kan du oppsøke en av Norges mange private, kosmetiske klinikker. De har kvalifiserte rådgivere som kan avdekke om behovene og ønskene dine kan oppfylles gjennom enkle, kirurgiske inngrep.

Er du alvorlig og sykelig overvektig, kan det være at du kvalifiserer til slankeoperasjon gjennom det offentlige. Enten på privat eller offentlig sjukehus. Dette må du først diskutere med fastlegen din.