Vintersport

Vintersport, som skigåing og skøyter, er en veldig bra treningsform for den som vil komme i form. Skigåing trener hele kroppen, spesielt når man går på langrennsski. Slalåm er også god trening, men langrennsski gir den aller beste treningen. Man trenger ikke å dra på fjelltur for å trene på ski, og turene trenger heller ikke å være så lange. Det er bedre å ta korte turer ofte, enn å ta bare et par langturer nå og da.

Jevnlig trening gir best effekt. Mange bor i nærheten av en lysløype, mens andre har fine treningsforhold rett utenfor husveggen eller i skogen. Derfor trenger man ikke å dra langt eller bli borte lenge. Når man trener i nærheten av der man bor, er det også lett å gå inn dersom man begynner å fryse, for det er ikke meningen at man skal fryse seg fordervet for å holde seg i form.

Norge har mange framgangsrike idrettsfolk innen vintersport, blant annet skihopperen Anders Bardal, som for tiden ligger veldig bra til før verdenscupen i skihopping, i følge oddsen på Betsafe. Skisport har lange tradisjoner i Norge, og mange elsker å gå på ski. Enda flere elsker å følge med på vintersport på TV, enten det er langrenn, skiskyting, alpint, skøyter eller hopp. Sportshelgene på TV samler både små og store foran skjermen, og da får man en trivelig stund sammen mens man følger de norske håpene.

Bardal var Norges beste hopper i sesongen 2013/14, og dersom formen hans har holdt seg over sommeren, kan det bli mange spennende hopprenn også denne vinteren. Når norske utøvere gjør det bra, inspirerer det også barn og unge til å begynne med sport. Skisport står sterkt blant norske barn. Skisport er en fin aktivitet for barna, for de får både frisk luft og trening samtidig.