Sykkelkonkurranser

En fin måte å komme i form på, er å ha et mål. En sykkelkonkurranse kan være et bra mål å trene til. Da trener man både kondisjon og styrke. Det arrangeres mange lokale konkurranser som går over kortere eller lengre distanser. Man bør starte med et litt kortere løp, og øke lengden etter hvert. Dersom man ikke finner et løp i nærheten av der man bor kan man lage sitt eget løp, og konkurrere mot venner, naboer og andre sykkelinteresserte.

Den Store Styrkeprøven er et mål for mange syklister i Norge, enten de er profesjonelle eller amatører. Dette løpet går mellom Trondheim og Oslo, og er virkelig en styrkeprøve. De beste deltakerne konkurrerer på tid, men for de fleste amatørene handler det først og fremst om å vinne over seg selv, og fullføre løpet uten å bryte. Den Store Styrkeprøven er et av Norges lengste sykkelløp for amatører, og man bør ha trent seg opp i mange måneder før man melder seg på. De fleste amatører begynner å trene minst ett år i forveien, og øker lengden på treningsøktene gradvis.

Tour de France er en av de største sykkelkonkurransene for profesjonelle syklister. Det kan være morsomt og motiverende å følge konkurransen mens man trener selv. Den mest inspirerende syklisten nå, er Christopher Froome, briten som i følge Bet365 forventes å vinne Tour de France. Det er også spennende og inspirerende å følge de norske deltakerne.

Andre store sykkelløp sendes også på TV, og hvis man har en ergometersykkel, kan man til og med plassere den foran TV-en, og trene samtidig som man følger med på løpene. Eller man kan ta seg en sykkeltur etter at dagens etappe er over, og se om man får opp det samme tempoet som syklistene på TV. Når man har trent en stund, kan man sjekke på nettet eller kontakte den lokale idrettsforeningen, for å finne ut hvilke sykkelløp som arrangeres i nærområdet. Slik kan man gradvis øke sine mål og sin personlige form.