Bra treningsformer

Hvis man skal gå ned i vekt, hjelper det som regel ikke bare å spise mindre, man må også forbruke flere kalorier. Trening er den mest effektive måten å gå ned i vekt, og trening trenger ikke å være kjedelig. Mange forbinder trening med noe kjedelig og utmattende, og orker ikke tanken på å begynne å trene. Og hvis man ikke klarer å motivere seg selv til å trene, har treningen i hvert fall ingen effekt.

Løsningen er å finne en treningsform som både er effektiv og morsom. Jogging er effektivt, men kan være ensformig. For å gjøre joggingen mindre kjedelig, kan man slå seg sammen med et par venner og trene sammen. Hvis man ikke liker å jogge, kan man også gå. Rask gange er like effektivt som jogging, men mindre belastende for kroppen. Når man går kan man variere turene mye, slik at man ikke går den samme ruten hver dag. Gange i bratt oppoverbakke er veldig effektivt, og dersom man slår seg sammen med andre, kan man motivere hverandre.

Hvis man vil trene i treningsstudio, er spinning eller dansing både effektivt og sosialt. Når man trener sammen med andre, er det lettere å presse seg selv litt mer enn man trodde var mulig, og dermed oppnår man gode resultater raskt. En danseklasse passer perfekt dersom man liker å bevege seg til musikk. Man lærer nye dansetrinn, blir i godt humør av musikken og bevegelsene, og trener hele kroppen samtidig. Når man trener hele kroppen på én gang, får man mest ut av treningen.

Lagidrett er også motiverende og effektiv trening. Man har det morsomt sammen med andre, og trener nesten uten at man merker det. Når man spiller for laget, kan man ikke bare sette seg ned når man blir sliten. Man blir motivert til å gjøre en ekstra innsats for laget.