Begynn med en sport

Hvis man vil komme i form, er det lurt å begynne med en form for sport. Noen typer sport er mer effektiv trening enn andre, men alle typer trening er bra. Det viktigste man må gjøre, er å finne en idrett man liker. Dersom man liker idretten, er det selvsagt lettere å motivere seg selv til å trene, og da får man maksimalt utbytte av treningen.

Sport kan utøves alene eller sammen med et lag. Lagsport er mest sosialt, og det sosiale kan også være en viktig motivasjonsfaktor når man trener. Man vil jo ikke svikte laget, derfor presser man seg selv litt ekstra, selv om man er trøtt og andpusten. Lagsport er veldig morsomt.

Man trenger ikke å drive med organisert idrett for å bruke sport som treningsform. Mange lager sitt eget lag, og spiller bare for moro skyld. Andre lagidretter er kanskje ikke organisert, slik som frisbee, men disse idrettene kan likevel være fin trening.

Sport omfatter svært mye, fra friidrett til jogging, sykling, lagidrett, svømming og mye mer. Man kan drive med sport i en idrettshall, men man kan også trene i sin egen hage, eller ute i skogen. Badminton og volleyball er idretter som krever lite utstyr, og som man kan drive med både inne og ute. Om vinteren kan man selvsagt gå på ski eller sparke. Å sparke er mer effektivt som trening enn mange er klar over.

Alle typer idretter kan hjelpe en å gå ned i vekt. Å ha det morsomt og trene sammen med andre kan øke motivasjonen til å komme i form. Man må velge idrett og nivå etter egen kondisjon, slik at man ikke skader seg i starten. Orientering er en idrett som passer for de fleste. Man kan bestemme hastigheten selv. Man trenger ikke å være den raskeste i løypa. Målet kan være å fullføre.

Sykling er også fin trening. Man kan trene alene eller sammen med andre, og man kan også ta en sykkeltur sammen med venner i ferien. Da får man se nye steder, og får en aktiv ferie samtidig som man har det moro.